След Девети

NetNews

Както е редно, около 9 септември се изговориха много глупости за събитията през 1944 година, съпътствали установяването на властта на Отечествения фронт и преминаването на България на страната на антихитлеристката коалиция. Господарите отвориха вратите на менажерията и пуснаха пред камерите своето котило… Реваншистите – потомци на оцелелите фашаги и чорбаджии, преродените царедворци и разни учили – недоучили персонажи каканижеха зазубрени текстове за страшното минало. Как са дотегнали тези безродници! Понеже не могат да създадат нещо стойностно в съвремието, а искат да ядат, те продават на всекиго своята съвест. Опасни са обаче напъните им да изопачат историята, да стъпчат и отскубнат от нея десетилетия… Девети е бил ден за възмездие. Също тогава започва времето за нашите баби и дядовци, бащи и майки, които учат, трудят се, живеят спокойно и изпълняват своите мечти. Защо позволяваме на поамериканчените маймуни да плюят в душите ни, да преиначават справедливостта?!

И уж социалистите отбелязаха значимата дата. Решението да положат венци на паметниците на загиналите в антифашистката борба бе неморално, защото оялите се наследници на номенклатурчиците и превратаджиите нямат нищо общо със сърцатите хора, борели се някога за по-добър живот на народа. Позьорите, произнасящи гръмки речи, не предприеха нищо, за да спрат моралния упадък на обществото. И сега истинските национални герои са заменени от садисти, избивали българи в името на Царя, и от изнасилвачи и проститутки, лежали някога в Белене.

Аз свързвам 9 септември с чудесното детство и с гордостта, че ние сме българи – стопани на развита страна. Наистина, партийците бяха почнали да се самозабравят. Но заради няколко мърши не бива да се отрича целият строй.

Иначе, след онзи Девети, през 1944 год., българската армия се включва в битката срещу немците. Монархията, причинила на народа неимоверни мъки, е свалена. Обикновените хора получават възможност да се радват на плодовете на своя труд. Тръгваме напред и един ден, с помощта на Г. Иванов и Ал. Александров даже доближаваме звездите.

Вечна памет на мъжете и жените, воювали за светлия идеал!

И поклон пред нашите предци и родители, построили нов, по-добър свят!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цените около това летище са между 20 и 100 EUR/кв.м

Отчетливо раздвижване на пазара на имоти около Околовръстното шосе на Пловдив и в района на летище Пловдив се наблюдава през последните няколко месеца. Терени по цялото продължение на Околовръстното шосе, чийто ремонт стартира тази година, както и в зоната около летището, са пуснати за продажба. Причините за повишеното предлагане на […]