Словакия със сензация в хокея, отстрани САЩ

NetNews

Словакия със сензация в хокея, отстрани САЩ

Снимка: БГНЕС

Отборът на Словакия поднесе изненада в 1/4-финалите на олимпийския хокеен турнир при мъжете в Пекин.

Словаците се наложиха с 3:2 след наказателни удари над САЩ, след като почти бяха отпаднали от надпреварата.

46 секунди преди края на двубоя американците водеха с 2:1, като словаците извадиха и вратаря си, за да вкарат още един полеви хокеист. Тогава Марек Хривик успя да изравни резултата.

В продължението нямаше нови попадение и се стигна до наказателни удари. Словашкият вратар Патрик Рибар беше безупречен при тях и не допусна гол при петте изпълнения на САЩ. Победната шайба дойде при четвъртото изпълнение на европейците, когато се разписа Петер Чехларик.

В друг четвъртфинал от днес руските хокеисти победиха с 3:1 тима на Дания. Шипачов, Нестеров и Войнов вкараха по един гол във всяка третина. За скандинавците Нилсен изравни за 1:1 в началото на втория период.

Финландия пък се наложи с 5:1 над Швейцария.

По-късно днес е и последният четвъртфинал – дербито между Швеция и Канада, които трябва да определят последния полуфиналист на олимпийските игри.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д. Иванов от ГЕРБ иска още 700 хил. лв. за кръгово кръстовище при ХЕС в Ямбол

Държавата да отпусне допълнителни 700 хиляди лева на община Ямбол за дофинансиране изграждането на кръгово кръстовище при ХЕС. Такова предложение е внесъл народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Иванов преди второ четене на проекта на Закона за държавния бюджет за 2022 г.
димитър иванов депутат от герб ямбол