Словакия ще достави на Украйна осем самоходни гаубици

NetNews

Словакия ще достави на Украйна осем самоходни гаубици „Зузана 2“ по силата на търговски договор, подписан от контролираното от държавата предприятие, предаде Ройтерс, като се позова на словашкото министерство на отбраната.

„Зузана 2“ е модернизирана версия на по-стар модел самоходна гаубица. Тя използва 155-милиметрови снаряди и е ефективна в обсег от между 40 километра до над 50 километра, в зависимост от вида на използваните боеприпаси.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Намалява средната работна заплата в Ямболска област

През първото тримесечие на 2022 г. средната месечна работна заплата в Ямболска област е 1203 лв., като спрямо предходното тримесечие намалява с 8.3% и е с 390 лв. по-ниска от същия показател за страната. За януари 2022 г. тя е 1 201 лв., за февруари - 1 162 лв., и за март - 1 247 лева.Това показват данни на Националния статистически институт. Предвид постоянното нарастване на инфлацията, тенденцията не е благоприятна за населението в региона. В обществения сектор наетите лица по трудово и служебно правоотношение получават средно 1 410 лв., а в частния - 1 134 лева.