Служебният военен министър спря покупката на скъпи коли, поръчани от Каракачанов

NetNews

С решение, публикувано на 20 май 2021 г., Министърът на отбраната на служебното правителство Георги Панайотов прекратява обособена позиция № 1 от обществената поръчка за доставка на леки автомобили, обявена от министър Каракачанов. Това съобщиха от Фондация "Антикорупционен фонд".

На 16.03.2021 г. (само 2 седмици преди изборите на 04.04.2021 г.) Министерство на отбраната публикува обществена поръчка за доставка на 36 леки автомобила на обща стойност 2,5 млн. лева. Поръчката е разпределена в три обособени позиции, като първата от тях съдържа изключително специфични условия. Първо за случая писа изданието “OFFNews.bg”.

По обособена позиция № 1 на поръчката трябва да бъдат доставени 2 леки коли от представителен клас с нормална проходимост, с технически допустима маса до 3,5 т. и обща прогнозна цена за двете е 314 000 лева с ДДС.

В изискванията е посочено, че колата трябва да е „с кожен салон, със задвижване на всички колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия.“ Максималната мощност на автомобилите трябва да е не по-малка от 200 KW, a максималната скорост – не по-малка от 240 км/ч.

Изложените изисквания за размерите на автомобилите са изключително конкретни – „дължина – не по-малко от 5100 mm” и „ширина – не по-малко от 2100 mm”. На така разписаните минимални изисквания отговаря само един модел и марка лек автомобил – Audi A8. Няма други модели на други марки автомобили с такива високи параметри на дължина и ширина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руска технология! Ваксината CoviVac е над 80% ефективна срещу COVID-19

Третата руска ваксина срещу Covid-19- CoviVac е повече от 80% ефективна срещу коронавируса, според предварителните данни на разработчика на ваксината, цитира агенция Интерфакс. "Финалната фаза на изпитването обаче все още не е приключила", поясни разработчикът на ваксината, докато представяше данните по време на Международен икономически форум в Санкт Петербург. Федералният […]