Служители от ОДМВР – Ямбол иззеха над 76 000 къса безакцизни цигари

NetNews

Над 76 000 къса безакцизни цигари са иззети след специализирана полицейска операция, съобщават от ОД на МВР – Ямбол. Акцията е проведена на 6 април от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

Установени са двама 59-годишни мъже, в момент на подготовка за транспортиране на един мастербокс  (10 000 къса) цигари без акцизен бандерол. При последвалите процесуално-следствени действия в два имота, собственост на мъжете са намерени и иззети общо още 5 мастербокса, 80 стека и 9 кутии цигари без бандерол  (66 180  къса).

Двамата мъже са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол, уточняват още от областната дирекция на полицията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полицай от Айтос скочи от 5-ия етаж на COVD отделението на УМБАЛ-Бургас

Огромна трагедия потопи в скръб Айтос днес. Преди минути стана ясно, че уважаваният служител на реда – 46-годишният Янко Т. се е самоубил след скок от 5-ия етаж на УМБАЛ-Бургас, пише "Флагман". Той бил приет в здравното заведение вчера, състоянието му не било много тежко, оплаквал се от задух и […]