Служителят, допуснал терористи на борда на полет 77: Боря се с вината 20 години

NetNews

Един от служителите по сигурността допуска терористите на борда на един от самолетите преди 20 г. в САЩ. Вон Алекс е бивш служител на American Airlines. Преди 20 години е на смяна, когато проверява пътниците за полет 77.

„Просто бях на грешното място в грешното време и говорех с грешните хора“, споделя Вон Алекс, цитиран от bTV. Сред пътниците са братята Салем и Науаф Ал-Хазми. Вон си спомня, че те закъсняват, но въпреки това той им издава билети.

„Чекирах ги и те се качиха“, спомня си Вон. Двамата закъснели пътници са част от групата петима терористи, които отвличат самолета и час по-късно го разбиват в Пенгатона. 186 души загиват.

„Има групи на оцелелите от атаките, както и групи, на хората, които проучват темата. Аз не принадлежа към тях. Аз лично се боря с вината. Когатo хората ме питат – Ти какво правеше на този ден? Казвам: Допуснах ги на борда!“, споделя Вон Алекс – бивш служител на American Airlines. 20 години по-късно 67-годишният Вон все още определя онзи момент като грешката на живота си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отново инцидент в "Игри на волята"

Едва първите епизоди от новия сезон на "Игри на волята" са минали, а вече са факт два много тежки инцидента, които накараха участниците и екипа на продукцията да изтръпнат. След като преди броени дни пострада Станислава от отбор Бойци, която бе откарана спешно с линейка в болницата след зверски удар […]