Слънчево и топло, максималните температури ще са 14° – 19°

NetNews

Слънчево и топло, максималните температури ще са 14° - 19°

Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще бъде слънчево. Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб вятър със западна компонента. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – около 15°, малко по-ниски ще останат в крайните източни райони.
 
По Черноморието ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, сочи прогнозата на НИМХ.
 
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще се затопли; максималните температури ще са между 17° и 22°, по-ниски по Черноморието.

През нощта срещу понеделник от югозапад ще се появи разкъсана висока и средна облачност, която през деня в понеделник над Югозападна България ще се увеличи и вплътни, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб. Дневните температури слабо ще се понижат.


 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България се присъединява към световната инициатива „Часът на земята"

Снимка: архив, БГНЕС България се присъединява към световната инициатива „Часът на земята“, посветена на опазването на околната среда. Всеки може да подкрепи кампанията, като угаси светлините в своя дом в 20 30 ч. тази вечер за един час, каза за БНР Константин Христов от организацията WWF България. „Гасенето на светлините […]