Смениха шефа на ВиК – Ямбол

NetNews 1

Нов управител е назначен на ВиК – Ямбол. Постът е поверен на Цветан Съйков. Той поема дружеството от инж. Стоян Радев, който бе негов ръководител в продължение на 13 години. Промяната е от 9 май, като новият управител вече е вписан в Търговския регистър.

Цветан Съйков е от Стралджа. Завършил е Икономически университет – Варна. По време на тройната коалиция /2005 – 2009 г./ беше зам.-областен управител на Ямбол от квотата на НДСВ. На парламентарните избори през 2009 г. бе кандидат за народен представител от листата на партията в Ямболска област. До назначаването му за управител на ВиК работи в дружеството на експертна длъжност.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Ямбол е 100% държавно дружество, като едноличен собственик на капитала е „Български ВиК холдинг“. То поддържа и експлоатира водоснабдителните системи във всичките 110 селища на областта, както и канализацията, където има изградена такава. Броят на водоснабдителните помпени станции е 165, а на канализационните – 8. Дължината на външните водопроводи и водопроводните мрежи, е 2 187 км., а на канализационната мрежа 240 км. В дружеството работят над 320 служители.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Смениха шефа на ВиК – Ямбол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разследват мач във Франция

Дисциплинарната комисия във Франция започна разследване на мача от седма дивизия между Арл и Септеме, завършил с победа 22:1 за домакините. Резултатът изстреля отбора на първото място в лигата. Този ход не е изненадващ, като се има предвид, че Арл отбеляза само 52 гола в 20 мача преди съботната среща. […]