Сменят дограма на Дома за стари хора в Ямбол

NetNews

Подмяна на старата дървена дограма, боядисване и освежаване на сектора за лежащо болни, за да се подобрят и условията на живот на потребителите му – това предвиждат дейностите по спечелен проект за ремонт на Дома за стари хора „Св. Архангел Михаил“ в Ямбол.

С изпълнението на проекта ще се осигури поддържането на високи хигиенни норми и ще бъде създадена безопасна и сигурна среда за възрастните хора в дома, както и за работещия персонал. Ремонтът ще допринесе и за намаляване на разходите за отопление.

Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Продължителността му е 5 месеца – до 30.11.2022 година. Неговата стойност е в размер на близо 57 хил. лв., като предоставения финансов ресурс за изпълнението на проекта от фонда е 50 000 лева, а останалата част е осигурена от Община Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китай: НАТО трябва да се откаже "от манталитета от Студената война"

Китай упрекна днес НАТО в „манталитет от Студената война“, предаде Асошиейтед прес. Алиансът трябва да се откаже „от манталитета от Студената война, антагонизма и практиката на създаване на врагове“, каза говорителят на китайското министерство на външните работи, Чжао Лицзян. Той призова НАТО „да не се опитва да потопи в хаос […]