Сменят името на Маракана на „Едсон Арантес ду Нашименто – Рей Пеле“

NetNews

Легендарният бразилски стадион "Маракана" ще бъде прекръстен. Това реши местната власт в Рио де Жанейро и реши да го прекръсти на "Едсон Арантес ду Нашименто – Рей Пеле".

"Това е почит към човек, който е признат по целия свят със своето наследство в бразилския футбол и за съответните заслуги, оказани на нашата страна", заявиха от местната управа на Рио де Жанейро.

Новината стадионът да носи името на Краля на футбола Пеле обаче не беше приета добре от част от феновете в града, който се аргументираха с това, че той нито е роден в Рио, нито е прекарал живота си там.

Припомняме, че открития през 1950 година стадион дълго време носи името на журналиста Марио Фильо, лобирал за построяването му през 40-те години на миналия век.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румъния вече не изисква тест за транзитно преминаващите

Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, с лично превозно средство, са освободени от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест, съобщиха от Министерство на външните работи. Това ни информира Министерството на външните работи на Румъния във връзка с въведените на […]