Смяната на директори по места върви с пълна сила и в Ямбол

NetNews

Предстои назначаването на най-малко четирима нови директори на териториални структури на държавната администрация в Ямболска област, научи НетНюз от свои източници. Кадровите промени все още се оформят документално, но хората, които ще поемат постовете, са определени. Става въпрос за Регионална дирекция „Социално подпомагане”, Държавен фонд „Земеделие” – Ямбол, ТД на НОИ и Регионалното управление по образованието (РУО).

От началото на февруари досегашният директор на регионалната социална дирекция Милена Янъкова е преназначена на работа към ресорното министерство в столицата. На нейното място вероятно ще бъде назначен Калоян Калиманов, който е общински съветник от БСП в ОбС – Ямбол. За целта той ще трябва да се яви на конкурс. В момента временно изпълняващ длъжността директор е служител от дирекцията.

Калоян Калиманов

За шеф на ДФ „Земеделие” – Ямбол пък се споменава името на Красимир Йорданов, също съветник в ОбС – Ямбол. В момента директор на службата все още е Аделина Койнова-Стефанова. Йорданов има 12-годишен опит в Разплащателна агенция към фонда. Любопитна подробност е, че неговият баща Йордан Йорданов – собственик на ферма за биволи в стралджанското село Лозенец, бе на 6-то място в депутатската листа на БСП на последните парламентарни избори, както и кандидат на БСП за кмет на община Стралджа през 2019 г.

Красимир Йорданов

Отново общински съветник от БСП в Ямбол – Капка Йоргова, се очаква да бъде назначена за директор на териториалната структура на Националния осигурителен институт. Йоргова е дългогодишен служител в НОИ. Тя ще поеме поста от Георги Миланов, който пък е общински съветник от ГЕРБ в местния парламент. В момента Миланов бил в болнични, което отлага рокадата, но така или иначе решението за нея вече е взето и е въпрос на време да се преведе в действие.

Капка Йоргова

С поста си вероятно ще се прости и друг общински съветник от ГЕРБ – Стойко Стойков, началник на Регионално управление по образованието. За позицията е спряган експертът по български език и литература в РУО Георги Георгиев. Досега Георгиев не е демонстрирал партийна принадлежност. На последните парламентарни избори през 2021 г. обаче бе в предизборния щаб на „Демократична България”.

Георги Георгиев

Припомняме, че вече с нов директор е Областна дирекция „Земеделие” – Ямбол. Това е Вилиян Вълков – общински съветник  от БСП в ОбС „Тунджа“. Вълков смени на този пост Младенка Делибалтова, която бе назначена от служебното правителство. Назначение на служебното правителство е и Мариета Сивкова, която оглави Областното пътно управление. Тя обаче с голяма доза сигурност ще запази поста си, предвид факта, че е общински съветник от БСП в Ямбол. Сивкова смени като директор Галин Костов – бивш общински съветник и член на местното ръководство на ГЕРБ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рашков: Ще изясним имало ли е чадър върху братята в с. Антон

Снимка: БГНЕС Твърде рано е да се каже имало ли е чадър върху двамата задържани братя от с. Антон. В близките дни ще изясним и този въпрос. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков на пресконференция. Още по темата 10 фев 2022 15:39 29 9 фев 2022 18:15 175 По арогантното […]