Смях: ГЕРБ заговориха за влиянието на ДС след повече от десетилетие мълчание по темата

NetNews

ГЕРБ не съжаляват, че не са били поканени на разговори от „Има такъв народ”, заявиха в Русе депутати от партията на Борисов, предаде БНТ.

Според Десислава Атанасова и Красен Кралев така партията им се дистанцира от БСП и ДПС, които ГЕРБ е държала далеч от властта в продължение на 12 години.

Двамата депутати убедено заявиха, че сега ДПС ще влязат в управлението. По думите им ГЕРБ-СДС остават категорична опозиция.

Ето защо групата не е отишла на консултации при президента.

"Виждаме зад тази конструкция, че е предварително изготвен проект. Архитектът може би скоро и той ще стане известен, но според нас зад „Има такъв народ” и изобщо концепцията от такъв тип правителство, което уж ще бъде на малцинството, а пък вкупом всички партии са готови да го подкрепят, стои едновременно и дългата ръка на ДПС, и Държавна сигурност, защото включително и в настоящия парламент в трите партии – ИТН, ДПС и БСП има все още агенти народни представители от Държавна сигурност", коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тези думи на Атанасова, макар и доста логични в конкретния случай, се явяват доста безочливи, защото в годините назад от ГЕРБ имаше депутати, които са били агенти на комунистическата Държавна сигурност. Пример е Георги Марков – агент Николай от ДС.

Същото важи и за кандидатите за кметове на ГЕРБ през 2019 г.

"Считаме, че господин Радев през последната една година тежко раздели нацията ни. Той беше човекът, който излезе, вдигна юмрук и поведе различни по своята идеология партии и лица, наричаше народните представители от ГЕРБ мутри", допълни още Атанасова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Венци Стефанов: На Гришата философи не му трябват

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде своя коментар пред Sportal.bg относно трусовете след вчерашния мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София, спечелен от тима на Любослав Пенев с 4:2. Ел Голеадор обаче беше уволнен от Гриша Ганчев, който назначи Стойчо Младенов начело на тима от "Българска армия". ЦСКА 1948 пък се […]