Снегът продължава, температурите падат още

NetNews

От северозапад нахлу студен въздух, и във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът започва да се обръща в сняг, предаде БНТ.

Валежите ще продължат и днес. В сила е предупреждение от първа степен – жълт код, за силен вятър в Западна България и снеговалежи във високите полета на Югозападна България.

В областите Перник, София, както и в района на град София снежната покривка ще достигне около 10 cм., но поради относително високите температури ще вали "мокър" и тежък сняг и има опасност от счупени клони и скъсани електропроводи.

В цялата страна вятърът ще е от северозапад, умерен, временно силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух, температурите още ще се понижат и минималните ща са между 0° и 5°, по Черноморието – около 7°, а максималните – между 3° и 8°, само в югоизточните райони, където след обяд ще има и слънчеви часове, до 10°-11°.

Значителни снеговалежи ще има в планините, особено по високите части, в комбинация със силен и бурен северозападен вятър.

Температурите ще се понижат и в Боровец и Пампорово и дневните ще са отрицателни, а в Банско ще е около нулата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чакат се хистологичните резултати на починалата след ваксинация

Най-рано днес ще бъдат готови хистологичните резултати на починалата след ваксинация 57-годишна жена от пловдивското село Йоаким Груево. Това съобщи БНТ, позовавайки се на информация от катедра Съдебна медицина в Пловдив. На тяхна база ще се изготви и пълната епикриза на сърдечно болната жена, като това може да стане най-рано […]