Социалдемократите печелят изборите в Германия

NetNews

Очаквано социалдемократическата партия печели парламентарните избори в Германия с 26 процента. В прогнозните резултати на второ място се нарежда консервативният блок ХДС/ХСС с 24 процента, съобщават от БНР.

Трета политическа сила са Зелените с 14,5 на сто от гласовете, следвани от либералите с 12 процента.

Между тези четири партии ще се реши формулата на следващото правителство в Берлин. Не е изключено Армин Лашет, въпреки че губи изборите, да успее да състави кабинет и да наследи Ангела Меркел като канцлер на Германия.

В парламента влизат още досегашната първа опозиционна сила, крайнодясната „Алтернатива за Германия” с 10 процента, която губи подкрепа в сравнение с вота преди 4 години.

Дали най-малката парламентарна група ще бъде отново на Левицата, все още е рано да се каже. Тя получава 5 процента в прогнозните резултати, а това е границата за влизане в парламента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лацио подчини Рома в дерби с 5 гола

В изключително интересен двубой от шестия кръг на италианското първенство Лацио победи Рома в римското дерби с 3:2. Сергей Милинкович-Савич и Педро дадоха преднина от два гола на „орлите” само в рамките на първите двадесет минути. Ибанес върна едно попадение малко преди края на първото полувреме. В 63-ата минута Фелипе […]