Спасителят на Нефтохимик напусна поста си

NetNews

Треньорът Людмил Киров, който постигна изглеждащата като невъзможна мисия и спаси Нефтохимик от изпадане от Втора лига, напусна бургаския клуб, съобщава kotasport.bg.

Договорът му изтече с края на сезона и се очакваше, че той може да го поднови и дори беше посочил при какви условия това може да стане. Сега Киров обаче окончателно е решил да се раздели с „шейховете“.

„Да, вярно е! Напускам! Договорът ми изтече и няма да подписвам нов. Благодаря на всички ,които ме подкрепиха в труден момент. Никой не вярваше, че Нефтохимик ще оцелее, но успяхме. Сега чакам нови предизвикателства, работи ми се много“, коментира Киров.

Както е известно, само преди две седмици Людмил Киров беше уволнен от Нефтохимик, тъй като не пусна в игра футболист, чийто баща е беше шеф в клуба. Впоследствие въпросният директор беше освободен, а треньорът се върна на работа в Нафтата.

След това в последния кръг на Втора лига той изведе тима си до равенството 1:1 като гост на Спортист (Своге) и така бургазлии оцеляха, а Локомотив (Горна Оряховица) изпадна.

Мисията на Киров да спаси Нефтохимик от изпадане изглеждаше невъзможна. В началото на годината тимът беше на последното място с едва 7 точки и една победа. Под негово ръководство обаче бяха записани шест успеха и две равенства в последните десет кръга и това се оказа решаващо за оцеляването във втора дивизия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пускат всички ваксинирани в Турция през ГКПП "Капитан Андреево"

Всички ваксинирани български граждани, както и тези, които представят документ за имунитет, издаден от компетентни български власти, вече могат да влизат в Турция без отрицателен PCR тест. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на Министерството на външните работи. В текста не се уточнява дали турстите трябва да представят […]