Специален закон ускорява пращането на военна помощ от САЩ за Украйна

NetNews

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, който ще ускори процеса на изпращане на военна помощ за Украйна, предаде NOVA, позовавайки се на The Washington Post.

„Подписвам законопроект, който предоставя още един важен инструмент в усилията ни да подкрепим правителството на Украйна и украинския народ в борбата им да защитят страната и демокрацията си срещу бруталната война на Путин – а тя е брутална”, каза американският държавен глава.

Той отбеляза, че „войната на Путин за пореден път носи…разруха в Европа”. По време на церемонията по подписването на Закона в Овалния кабинет Байдън заяви: „Зверствата, които извършват руснаците, са просто отвъд границите на допустимото”.

Законопроектът, който облекчава някои от изискванията за САЩ да отпускат или отдават военно оборудване на Украйна, беше приет с двупартийно мнозинство в Камарата на представителите и Сената на САЩ. Според вносителите законът дава на Байдън много по-широки правомощия да помогне на Украйна да се защити от Русия и разглежда начините, по които САЩ могат да доставят оръжия на Украйна по-бързо.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Национален протест на превозвачите блокира трафика в страната

Национален протест на превозвачите се очаква да блокира трафика в цялата страна. Причината за недоволството – високите цени на горивата, тол системата и по думите им липсата на транспортна политика от страна на правителството. В София камиони и автобуси ще започнат да се разполагат на „Цариградско шосе“ от 08.00 ч. […]