Спецпрокуратурата: Очакваме магистратите да бъдат защитени

NetNews

Спецпрокуратурата: Очакваме магистратите да бъдат защитени

Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата излезе с позиция за заплахите срещу магистрат, които бяха обявени днес.

Още по темата

7 апр 2022 12:11

63

Ръководството на Специализираната прокуратура изразява своите притеснения за живота и независимостта на прокурорите, работещи в институцията, във връзка със зачестилите заплахи срещу тях, се казва в позицията, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Заплахите са свързани с изпълняване на служебните им задължения по привличане към отговорност на лицата, които са извършили престъпления, и поддържане на обвинението по наказателни дела.

Изразяваме надеждата си, че държавните институции в лицето на Министерството на правосъдието и на Министерството на вътрешните работи ще предприемат бързи и адекватни мерки по организиране на защита на живота, здравето и независимостта на българските магистрати, които са призвани ежедневно да се борят за справедливостта, се казва още в позицията.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Теодора Генчовска участва в срещата на външните министри от НАТО

Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва в министерската среща на страните-членки на НАТО, която се проведе на 6 и 7 април в централата на Алианса в Брюксел. На 6 април министрите проведоха съдържателна дискусия по следващата Стратегическа концепция на Алианса, като един от основните резултати от предстоящия съмит на […]