Спипаха бракониери, отсекли 25 кубика дървесина в Шуменско

NetNews

При рутинна проверка и обход на горските територии в Държавно горско стопанство – Омуртаг днес двама служители на стопанството са станали свидетели на незаконна сеч, съобщиха от Североизточната държавно предприятие в Шумен.

Горските служители попадат на няколко човека, които повалят дървета с машинки и ги товарят в частен камион. Пазителите на гората веднага подават сигнал към правораздавателните органи и останалите служители на териториалното поделение, но междувременно бракониерите успяват да избягат.

След намесата на полицията камиона е открит, а собственикът е установен. Започнато е досъдебно производство. Служителите на стопанството са установили, че незаконно са отсечени 25 кубика дървесина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивш зам.-министър осъди прокуратурата

Бившият зам.-министър на външните работи Христо Ангеличин осъди прокуратурата да му плати обезщетение от 25 000 лева за моралните вреди от незаконното обвинение в безстопанственост във връзка със самолетните билети на министерството, предаде правният портал „Лекс“. По това дело Ангеличин беше подсъдим заедно с бившия външен министър Даниел Митов, като […]