Спортист Своге триумфира на турнира за Купата на БЛЛ

NetNews

Спортист Своге спечели първи трофей в историята си, след като триумфира в турнира за Купата на ББЛ през този сезон. Финалната четворка се проведе този уикенд в Перущица, а в решителния мач днес тимът се наложи убедително над един от основните си конкуренти на Запад Локомотив 2020 с 95:72. Тимът от Своге натрупа солидна разлика от самото начало и не я изпусна до последно.

Победителите получиха Купата и златните си медали лично от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. За MVP на турнира бе избран Дамян Стоянов, който завърши с 25 точки и 10 асистенции, въпреки че още в началото получи аркада на веждата.

Турнирът за Купата на ББЛ се проведе за втора поредна година. През миналия сезон състезанието бе спечелено от Хебър, който сега бе спрян на четвъртфиналите.

Дамян Стоянов бе най-резултатен за победителите с 25 точки, като добави и 10 асистенции. Завърналият се в игра Джими Хънт реализира 22 точки, Иван Тилев се отчете с 18 и 9 борби, Борис Матраков е с 14 точки и 7 асистенции.

За Локомотив 2020 Милен Дудев бе над всички с 14 точки, 13 вкара Станислав Славейков, а по 11 имат Самуел Франсис и Антонио Илиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нежен шепот от Михаела Маринова (ВИДЕО)

След успешното представяне на нейния дебютен албум "Стъпка напред" и последния ѝ сингъл "Другата стая", който в продължение на 4 седмици бе най-излъчваната българска песен, а цели 15 последователни седмици се задържа в Топ 10 на официалната еърплей класация, Михаела Маринова прави следваща крачка към обещаваща кариера не само у […]