Арда шокира ЦСКА в последната секунда

NetNews

ЦСКА и Арда не се победиха в драматичен двубой от 23-ия кръг на efbet Лига, завършвайки 1:1. Жорди Кайседо се разписа в 68-ата минута с глава, но преди топката да стигне до еквадореца Георги Йомов, който изгради атаката, бе в засада. Арда изравни в третата минута на добавеното време след точно изпълнение на дузпа от Тонислав Йорданов. Наказателният удар бе свирен пресилено за нарушение на Петър Занев срещу Пламен Крумов.

В 4-ата минута Йомов центрира към Жул Кейта в наказателното поле, но Пламен Крумов изчисти с глава. В 7-ата минута Юга центрира в наказателното поле, Йомов засече от малък ъгъл и опита да изненада вратаря, но Симеонов внимаваше и улови топката. В 16-ата минута Варела изведе Кайседо, но Васил Симеонов изпревари еквадореца. Четири минути след това топката стигна до Амос Юга след центриране от корнер, но той стреля над вратата. В 23-ата минута Бусато излезе напред, за да изчисти преди Иван Тилев да успее да стигне до топката. В 29-ата минута Кайседо стреля силно по диагонала, но Васил Симеонов се справи и улови.

В 37-ата минута Арда можеше да поведе в резултата. Деян Лозев пусна остър пас към Тонислав Йорданов, Бусато успя да избие, топката се отби в напречната греда и се върна на терена. В 44-ата минута Кайседо върна към Варела, който стреля към вратата, но Симеонов отново спаси. Минута след това Иван Коконов стреля от дистанция, а Бусато изби с върха на пръстите си.

На почивката Николай Киров бе принуден да направи смяна. Мартин Костадинов замени голмайстора на тима от Кърджали Иван Коконов. В 47-ата минута Греъм Кери уцели напречната греда, стреляйки от свободен удар. В 51-ата минута Жул Кейта излезе на добра позиция, но стреля над вратата.

В 60-ата минута Кери центрира от ъглов удар, но изстрелът на Мено Кох мина над вратата. Кайседо не успя да стреля, тъй като нидерландеца му попречи. Четири минути по-късно Кери отново изпълни корнер, Кайседо отправи изстрел с глава, но покрай вратата.

В 68-ата минута ЦСКА излезе напред в резултата. Йомов, който обаче бе в засада, пусна към Варела, който я качи на главата на Кайседо. Този път еквадорецът не сбърка и я прати в мрежата на Васил Симеонов. В 70-ата минута Бусато бе излязъл напред, а Котев стреля зад централната линия, но за щастие на бразилския вратар топката мина над вратата.

Арда натисна в последните минути, а развръзката дойде в добавеното време. Занев хвана леко Крумов, който веднага се строполи в наказателното поле на домакините, а съдията отсъди дузпа. Тонислав Йорданов изпълни много прецизно от бялата точка и реализира – 1:1. Веднага след това бе даден край на мача.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каква ще е България през 2050 г.?

Експерти по иновативна икономика и екология описаха визията си за развитие на България до 2050 г. в специален „Учебник по бъдеща история на България“. Той съдържа конкретни предложения за трансформация на българската икономика и общество, които да залегнат в нов Национален план за възстановяване и устойчивост. На 09 април (петък) […]