Арда ще играе в Европа след победа над Черно море

NetNews

Арда (Кърджали) ще играе в европейските турнири за пръв път в своята история. Кърджалийци победиха с 1:0 Черно море в решителния бараж и се класираха за Лигата на конференциите. Единственото попадение за успеха на "Арена Арда" реализира Иван Коконов. Тонислав Йорданов пропусна дузпа, а срещата се запомни с цели 11 жълти картона и два червени. Преждевременно терена напуснаха Цветомир Панов от Черно море и Алекс Петков от Арда.

Тимът на Николай Киров получава сигурни 350 хиляди евро от УЕФА.

Двубоят се игра на "Арена Арда", тъй като домакините завършиха по-напред в крайното класиране.

Още в 6-ата минута гостите първи имаха възможност да стигнат до гол, но Иван Караджов се намеси блестящи и спаси удар на нахлулия в наказателното поле Леандро Анраде. Защитата на Арда се справи с последвалия корнер, а Васил Панайотов опита удар отдалеч и прати топката над вратата.

В 18-ата минута Спас Делев бе изведен по лявото крило от Емил Мартинов, но пусна топката назад към Тонислав Йорданов, който центрира в наказателното поле на гостите, където Иван Коконов се разписа с удар по земя за 1:0.

Малко по-късно Родриго се освободи и имаше отлична възможност, но ударът му бе спасен от Караджов. Коконов пък пропусна отличен шанс да удвои, след като получи топката в наказателното поле и стреля, но топката профуча над вратата.

След почивката настана спокойствие. Арда се бранеше добре и Черно море не успяваше да стигне до голови възможности.

На терена стана горещо в 72-ата минута. Спас Делев центрира, Тонислав Йорданов стреля с глава, а топката се отби в протегната ръка на Панов и съдията посочи бялата точка. Панов пък бе изгонен, след като започна да репликира съдията Станислав Тодоров, а вече имаше един жълт картон. Тонислав Йорданов обаче стреля слабо и ударът му бе спасен от Георгиев, за да остане жива интригата до края.

В добавеното време на срещата Исмаил Иса се устреми сам срещу Караджов, но Алекс Петков го задържа и получи червен картон.

Черно море не успя да стигне до така жадувания изравнителен гол и Арда се класира за Европа след победа с 1:0.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гърция отговори на Турция: Не дискриминираме мюсюлманското малцинство!

Гърция отхвърля твърдения на Турция за липса на защита или дискриминация на мюсюлманското малцинство в Тракия, заяви днес говорителят на гръцкото външно министерство Александрос Папайоану, предаде ТАСС. Папайоану коментира изявление на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който днес пристигна на двудневно посещение в Гърция. Чавушоглу посети северния град Комотини, където […]