Арсенал премаза мечтата на Славия Прага за нещо повече в Лига Европа

NetNews

Арсенал спечели по много категоричен начин с 4:0 гостуването си на Славия Прага в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. „Артилеристите“ поведоха комфортно с 3:0 с три безответни попадения още преди почивката и си отдъхнаха, след като в първият мач у дома стигнаха само до равенството 1:1.

С два гола за победата се отчете Александър Лаказет, а по един добавиха Никола Пепе и Букайо Сака. Така лондончани си запазиха място на полуфинала във втория по престиж европейски клубен турнир, където ще се изправят срещу Виляреал.

От самото начало гостите диктуваха случващото се на терена и много бързо решиха всичко в своя полза.

Четвърт час игра след началото Емил Смит-Роу прати топката в мрежата на Славия, но попадението бе отменено след намеса на ВАР. Това обаче по никакъв начин не обезвери „артилеристите“, които само три минути по-късно поведоха. В голмайстор се превърна Никола Пепе за 1:0.

В 21-вата минута Арсенал получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Якуб Хромада. Зад топката застана Александър Лаказет, който бе безпощаден и удвои преднината на своя тим.

В 24-ата минута Букайо Сака покачи на 3:0 и до голяма степен сложи край на интригата. Съвсем нормално гостите понамалиха темпото в следващите минути и не атакуваха толкова настойчиво, докато Славия Прага изглеждаше съкрушен и нямаше никакъв отговор на случилото се. Домакините се оказаха в безпомощно положение, защото се нуждаеха от пет гола, за да продължат напред в надпреварата.

Час след началото Александър Лаказет проби в наказателното поле, където се строполи на земята, но главният съдия Джунейт Чакър бе категоричен, че няма основания за 11-метров наказателен удар.

Славия Прага започна по-често да играе с топката, но не успяваше по никакъв начин да застраши вратата, пазена от Бернд Лено.

В 77-ата минута Арсенал отбеляза четвърти гол. Никола Пепе комбинира с Лаказет, който вкара втория си гол от началото на мача и направи резултата 4:0.

До края „артилеристите“ имаха възможности да направят победата си още по-убедителна, но не съумяха да вкарат и пето попадение. В 86-ата минута Мартинели овладя в наказателното поле и отправи опасен удар, но топката профуча покрай вратата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манчестър Юнайтед не допусна изненада срещу Гранада

Манчестър Юнайтед победи Гранада с 2:0 у дома в среща реванш от четвъртфиналите на Лига Европа и след 2:0 в първата среща продължава напред. Единсон Кавани откри резултата за "червените дяволи" в шестата минута (1:0), а минута по-късно Анхел Ерера пропусна да изравни с глава. До края на полувремето не […]