Арсенал с шести мач без победа след 1:1 със Саутхемптън (ВИДЕО)

NetNews

Арсенал и Саутхемптън завършиха наравно 1:1 в мач от 13-ия кръг на Висшата лига. Бившият играч на "топчиите" Тио Уолкот откри резултата в 18-ата минута. Пиер-Емерик Обамеянг изравни в 52-рата.

Така лондончани вече шест поредни мача нямат победа. Тимът заема 15-о място с 14 точки. "Светците" са трети с 24 пункта.

Гостите изиграха силно първо полувреме и се оттеглиха с аванс на почивката. В 18-ата минута Елнени и Габриел сбъркаха в центъра на терена. Топката стигна до Адамс. Той изведе Уолкот сам срещу Лено и го преодоля за 0:1.

Домакините заиграха по добре към края на полувремето. Най-добрата ситуация, до която стигнаха, бе в 39-ата минута, когато Сака проби до аутлинията и центрира ниско към близката греда. Топката се отклони в крака на Беднарек, но Алекс Маккарти реагира и успя да избие.

"Топчиите" изравниха в 52-ата минута. Тогава Сака се справи с трима играчи на гостите и намери Нкетия. Той веднага изведе Обамеянг, който стреля в ъгъла, вкарвайки първия си гол в Премиър лийг след 648 минути суша.

Десет минути след това Габриел получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко.

Саутхамптън веднага взе инициативата с човек повече и в 70-ата минута само късметът спаси Арсенал след като хубав удар на Редмънд срещна гредата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Евертън удари Лестър в един от най-интересните мачове от междинния кръг

Евертън надви с 2:0 като гост Лестър в един от най-интересните мачове от междинния 13-и кръг на Висшата лига. Ричарлисон откри резултата в 21-ата минута, а в 72-ата Мейсън Холгейт бе точен за 0:2. С успеха "карамелите" събраха 23 точки и излязоха на пето място във временното класиране. "Лисиците" имат […]