Атлетико Мадрид дръпна с 6 точки в Ла Лига

NetNews

Атлетико Мадрид спечели с 2:1 домакинството си на Атлетик Билбао след обрат в отложен мач от 18-ия кръг в испанската Ла Лига. Икер Муниаин откри за гостите от Билбао, но Маркос Йоренте и Луис Суарес от дузпа донесоха трите точки за Атлетико. Победата бе много ключова за хората на Диего Симеоне, които направиха разликата с втория Барселона на 6 точки. "Дюшекчиите" имат 62 точки, а "каталунците" – 56 като двата тима вече имат равен брой изиграни срещи, по 26. Успехът бе важен на Диего Симеоне, който задмина легендата Луис Арагонес по брой победи начело на Атлетико – 309.

Атлетик Билбао успя да поведе в резултата с доста късмет. Икер Муняин откри резултата падайки. Той получи пас в 21-ата минута Уилямс по десния фланг. Муниаин пробва да стреля с десния крак, но топката му се удари в левия. Това изненада вратарят Ян Облак и топката влезе в мрежата му.

Въпреки че се прави много слаби през първото полувреме Атлетико все пак успя да изравни резултата в самия му край. Във втората минута на продължението Тома Лемар центрира отлично топката и Маркос Йоренте реализира с глава за 1:1.

През второто полувреме "дюшекчиите" вдигнаха оборотите. Тимът на Диего Симеоне успя да направи пълен обрат в 51-ата минута. Тогава Хесус Манзано спъна Луис Суарес в наказателното поле. Звездата на Атлетико застана над топката и хладнокръвно направи 2:1 за домакините.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бойко Ноев: Източници ми казват, че Бойко Борисов не е долюбван в САЩ

Обществото беше разделено на две: тези, които критикуваха "скаутите на Борисов", които твърдяха, че позицията на сенаторите в САЩ е лична и че няма никакво значение, което е смешно, както и такива, които им повярваха. Това коментира бившият министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО Бойко Ноев […]