Байерн Мюнхен не срещна затруднения и в реванша с Лацио

NetNews

Световният и европейски клубен първенец Байерн надви Лацио с 2:1 в реванш от осминафиналите на Шампионска лига и с общ резултат 6:2 продължава в следващата фаза. Баварците бяха спечелили с 4:1 в Рим и мачът на "Алианц Арена" премина на ниско обороти.

Резервният вратар на домакините Александър Нюбел получи шанс за изява, сменяйки за тази среща получилия почивка титуляр Мануел Нойер. Баварците доминираха от самото начало и в 13-ата минута пропуск направи Лерой Сане, който не намери целта. Две минути след това Савич бе намерен в наказателното поле на германския шампион с прехвърлящо подаване, плонжира и отправи удар с глава, но право в ръцете на Нюбел. Повторенията показаха, че сърбинът е бил в положение на засада и евентуален гол нямаше да бъде зачетен.

И двата тима играеха в тренировъчно темпо и след нов неточен удар на Сане се стигна до 31-ата минута, в която Ведат Мурики задържа Леон Горецка в наказателното поле и съдията Ищван Ковач посочи бялата точка. Роберт Левандовски (33-дузпа) пък превърна наказателния удар в гол за 1:0. До почивката домакините продължиха да доминират, но нямаше нови голове.

Малко след подновяването на играта Левандовски пропусна на два пъти да удвои преднината на Байерн, след като вратарят Пепе Рейна се намеси и в двете ситуации.

В 67-ата минута Левандовски шутира от дъгата пред наказателното поле и топката се удари в страничната греда, след което Пепе Рейна я хвана. Шест минути по-късно Кимих комбинира с Давид Алаба и австрийският национал изведе в коридор Ерик-Максим Чупо-Мотинг (73), появил се на терена минути по-рано и разписал се за 2:0.

"Орлите" върнаха едно попадение чрез Марко Пароло (82), който обаче само оформи крайния резултат.

Така Байерн отново надви Лацио и с общ резултат 6:2 продължава към четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Опасните последици от секса

Болести, предавани по полов път или сексуално предавани болести се предават между партньорите посредством някаква форма на сексуална активност, най-често при вагинален, орален или анален секс. В по-старата литература, тези заболявания се наричат венерически болести или срамни болести, но през последните години се предпочита терминът сексуално предавани инфекции, който носи […]