Борусия Дортмунд загря за дербито с Байерн Мюнхен с класика над Арминия Билефелд (ВИДЕО)

NetNews

Борусия Дортмунд продължава със силното си представяне в последните седмици и се наложи с класическото 3:0 над Арминия Билефелд в мач от 23-ия кърг на Бундеслигата.

Това беше втори мач, в който „жълто-черните“ не допуснаха попадение, след като в предишния кръг се наложиха с категоричното 4:0 в дербито срещу Шалке 04 и по този начин натрупаха самочувствие преди зрелището с Байерн Мюнхен в следващия кръг в Бунделсигата.

Домакините стартираха агресивно двубоя и в началните минути пропуски за тима направиха Джъд Белингам и Джовани Рейна.

Борусия продължи да действа на високи обороти и в 28-ата минута Марко Ройс имаше отличен шанс да откире резултата, но изстрелът му разтресе напречната греда.

До края на първото полувреме удар на Ерлинг Халанд бе отразен от Стефан Ортега.

„Жълто-черните“ откриха резултата в началото на второто полувреме. Джейдън Санчо асистира към Махмуд Дауд, който от границата на наказателното поле реализира в долния десен ъгъл.

В 57-ата минута домакините получиха дузпа, след като Амос Пайпър извърши нарушение. Зад топката застана Джейдън Санчо и с изстрел в долния ляв ъгъл удвои резултата.

Класиката бе оформена в 81-ата минута, когато Ерлинг Халанд подаде към Рейниер, който отблизо реализира във вратата на Стефан Ортега.

По този начин Борусия Дортмунд се изкачи на петата позиция в Бундеслигата с актив от 39 точки, докато Арминия Билефелд е 16-и с 18.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огромен пожар избухна в европейската част на Истанбул

Силен пожар избухна в съоръжение за рециклиране на хартиени отпадъци в Халкалъ – район в европейската част на Истанбул. Пожарът е толкова мощен, че гъстите облаци дим се виждат от километри. Съоръжението, където бушуват пламъците, се намира в близост до трансевропейската магистрала на входа на мегаполиса и до жилищен комплекс, […]