Ботев Враца би Септември София и остава в първото ниво на футбола ни

NetNews

Ботев Враца оцеля! Тимът тим запази елитния си статут, след като се наложи над Септември София с минималното 1:0 в плейоф за място в efbet Лига. Ключовото попадение бе дело на Христо Златински, който в 76-ата минута реализира от спорна дузпа.

Началото бе плахо, тъй като и двата тима влязоха предпазливо в мача. В деветата минута дойде и първият шанс за символичните домакини. Чавдар Ивайлов подаде към връхлитащия от втора позиция Даниел Генов, чийто удар завърши в ръцете на Николай Банков.

Секунди по-късно Атанас Кабов проби противниковата отбрана, но бе спрян със задържане от Венцислав Керчев. Юношата на Левски падна в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията и играта продължи.

В 18-ата минута отново Кабов преодоля трима футболисти на врачани и опита удар с левия крак, но топката прелетя над вратата. Последва грешка на Венцислав Керчев, който предостави топката на Марио Илиевски, но Чавдар Ивайлов предотврати опасността с решителна намеса.

Малко по-късно Христо Златински опита късмета си с мощен, но неточен шут към вратата на Банков.

В самия край на първата част Дориан Бабунски се откъсна от защитата на софиянци и Християн Казаков бе задължен да спре противника на границата на наказателното поле, с което си спечели жълт картон. Капитанът на Ботев Враца изпълни свободния удар, промушвайки топката под стената в опит да изненада Банков, но стражът се справи перфектно и улови.

Началото на второто полувреме бе идентично с първото. Даниел Генов намери по перфектен начин Юлиан Ненов между линията на защитата и вратаря, но изстрелът на току-що влезлия от пейката Ненов бе разочароващ.

В 68-ата минута напречната греда раздели Юлиан Ненов от откриващото попадение в двубоя. Юношата на ЦСКА се измъкна от противниковата защита и отправи мощен изстрел, който за негово съжаление срещна гредата.

Пет минути по-късно ВАР бе по-нужен от всякога, след като Драгомир Драганов отсъди съмнителна дузпа за врачани и бе наобиколен от целия състав на Септември. Юлиан Ненов центрира от корнер, а Марио Илиевски свали кълбото. Александър Тодоров се отказа да посяга за топката, но пък Чавдар Ивайлов се строполи на земята, което накара арбитърът да отсъди удар от бялата точка. Въпреки претенциите на софиянци, Христо Златински изпълни от бялата точка и с безапелационен изстрел откри за 1:0.

Септември се впусна в нападение и в 84-ата минута оставеният непокрит Иван Арсов засече добро центриране и запрати топката към вратата на Костов, но вратарят на врачани изби.

Така Ботев Враца остава в efbet Лига и през следващия сезон, а за Септември Сф остава утехата от бронзовите медали във Втора лига.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германия премахна ограниченията за пристигащите от България

От 30 май 2021, неделя, отпадат ограниченията за пристигащите от България в Германия със сухопътен транспорт. Това става възможно, след като 30 май 2021 федералната република повече няма да определя България като рискова страна заради намалелите случаи на заразяване с коронавирус, съобщиха от Министерство на външните работи. По информация на […]