Вадят Ювентус от Серия „А“, ако тимът остане в Суперлигата

NetNews

Ювентус ще бъде изхвърлен от Серия А, ако не се оттегли от проекта за европейската Суперлига, заплаши президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина. Другите два италиански отбора – Интер и Милан, които също бяха заявили участие в Суперлигата, вече се отказаха, докато „бианконерите“ продължават да бъдат част от проекта.

„Ако Ювентус не се оттегли от Суперлигата, отборът ще бъде изхвърлен от Серия А. Другите девет тима се оттеглиха от проекта, но има още три, които се съпротивляват, а както знаете Ювентус е един то тях“, коментира Гравина. Гравина обясни, че „има много ясно разписани правила в устава на федерацията“. Ако Ювентус не се съобрази с тях, ще бъде изхвърлен от Серия А. Гравина заяви, че се надява всичко скоро да приключи и Ювентус да се оттегли от Суперлигата, въпреки че последното изявление на Реал Мадрид, Барселона и „бианконерите“ беше много ясно по въпроса. Трите клуба според позицията им ще продължат с проекта Суперлига.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Крушарски: Ако БФС продължава със същото отношение, ще зарежа Локомотив Пловдив

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски за пореден път реагира на решението двубоят на "смърфовете" с ЦСКА 1948 да бъде отложен заради коронавирус в тима на столичани, а мачът на "червените" с ЦСКА – не и заплаши, че ще може да напусне клуба, ако от БФС продължават със същото отношение. […]