Везенков със силен мач за Олимпиакос, но тимът му падна от Фенербахче

NetNews

Българският национал Александър Везенков изигра силен мач за Олимпиакос и отбеляза 17 точки, но гръцкият тим допусна трета поредна загуба в Евролигата по баскетбол за мъже. Олимпиакос отстъпи при гостуването си на Фенербахче (Турция) със 77:84 (27:22, 14:23, 13:21, 23:18) в мач от 16-ия кръг на надпреварата. Везенков беше най-резултатен за своя тим, реализира пет тройки от седем опита и добави към статистиката си 4 борби и 2 асистенции за 21:23 минути като резерва.

Домакините водеха с 45:41 на почивката, а в третата част увеличиха преднината си на 13 точки. В последните 10 минути Везенков вкара три тройки и Олимпиакос се доближи на точка 74:57 две минути преди края. След това звездата на домакините Ян Весели направи три асистенции и спечели важна борба, с което донесе победата на Фенербахче.

Весели завърши със 17 точки, 5 асистенции и 4 борби, а Нандо де Коло добави 10 точки, 8 борби и 5 асистенции. Жак-Чарлс Ливио вкара 12 точки за Олимпиакос, а Арън Харисън и Василис Спанулис завършиха с по 11. Фенербахче прекъсна серията си от три загуби и с баланс 6-10 е на 14-о място в класирането, а Олимпиакос има 7 победи и 8 загуби на десетата позиция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Volkswagen се сбогува с електрическия Golf

Volkswagen се сбогува с електрическия автомобил e-Golf. В Dresden Gläserne Manufaktur, германците сглобиха последното копие на хечбека с батерия. Моделът се произвежда в продължение на седем години, като през този перод са направени 145 561 бройки. Но конвейерът няма да е празен дълго време. Само след няколко седмици хечбекът ID.3 […]