Верстапен след инцидента: Наказанието на Хамилтън не съответства на опасния ход

NetNews

Гран При на Великобритания приключи много рано за Макс Верстапен, след като той се сблъска с Люис Хамилтън и отпадна, а конкурентът му за титлата тази година спечели надпреварата. Логично, след дискусионния инцидент последваха множество реакции от отбора на "червените бикове".

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнер реагира сурово на случилото се днес в състезанието за Голямата награда на Великобритания на пистата "Силвърстоун". Той обвини Люис Хамилтън за това, че той е бил причината за сблъсъка с Макс Верстапен, в резултат на който нидерландецът излетя от пистата, блъсна се в мантинелите и отпадна.

"Беше разочароващо. Всички пилоти знаят, че на завоя Копс не се изпреварва отвътре по този начин. Това е огромен инцидент. И това беше 100% максимален ъгъл, така че мисля, че Луис Хамилтън не трябваше да е на тази позиция", увери той пред няколко медии след края на надпреварата, спечелена от Хамилтън.

Той изрази радостта си, че Макс е бил невредим при инцидента: "Слава Богу, той излезе добре от тази катастрофа, най-сериозната катастрофа в кариерата му. Той е в медицинския център, но можеше да ходи и сам. За мен е ясно, Луис е поставил колелото си в един от най-сериозните и най-бързи завои. Като седемкратен световен шампион, той знае, че това не бива да се прави. Също така съм много разочарован, че санкцията към него бе незначителна в сравнение с нанесените щети".

Хелмут Марко, съветникът на отбора, също бе крайно недоволен след надпреварата, в която Red Bull не спечели нито точка: "Макс е в шок. Не знам какво максимално наказание могат да наложат стюардите. Беше много опасно. Ясно е! Противникът удари задното колело на Макс с предното си колело, това не е състезателен инцидент. Това е опасен ход".

Самият Верстапен публикува пост в социалните мрежи, в който написа: "Радвам се, че съм добре. Много съм разочарован от отпадането ми по този начин. Наложеното наказание не ни помага и не оправдава опасния ход, който Люис направи на пистата. Гледането на тържествата, докато все още бях в болница, е неуважително и неспортсменско поведение, но ние продължаваме напред".

Glad I’m ok. Very disappointed with being taken out like this. The penalty given does not help us and doesn’t do justice to the dangerous move Lewis made on track. Watching the celebrations while still in hospital is disrespectful and unsportsmanlike behavior but we move on pic.twitter.com/iCrgyYWYkm

— Max Verstappen (@Max33Verstappen) July 18, 2021 Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Партията "Има такъв народ" е психологически експеримент

Създаването и позиционирането на партията на телевизионния водещ Слави Трифонов "Има такъв народ" е социално-психологически експеримент. Такова мнение изрази пред Свободна Европа културният антрополог проф. Ивайло Дичев. Според него "политиката вече не е достатъчна. Борбата за внимание на пазара за внимание вече е огромна". Дичев смята, че привличането на аудитория […]