Вече и официално: Английските клубове няма да участват в Суперлигата

NetNews

Всички английски клубове решиха да се оттеглят от Европейската Суперлига.

Това обявиха първи от Манчестър Сити, които бяха последвани от Тотнъм, Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Единствено от Челси все още не са обявили официално новината, но това ще стане факт най-късно в утрешния ден.

Ето какво написаха от Арсенал: "В резултат на това, че се вслушваме във Вас и в по-широката футболна общественост през последните дни, ние се оттегляме от предложената Суперлига. Допуснахме грешка и се извиняваме за нея". Ливърпул: "Футболен клуб Ливърпул може да потвърди, че нашето участие в предложените планове за формиране на Европейска Суперлига е прекратено.​ През последните дни клубът получи представителства от различни ключови заинтересовани страни, както вътрешно, така и външно, и бихме искали да им благодарим за ценния принос". Манчестър Юнайтед: "Манчестър Юнайтед няма да участва в Европейската Суперлига. Вслушахме се внимателно в реакциите на феновете ни, правителството на Обединеното кралство и други заинтересовани страни. Оставаме отдадени на работата с други от футболното общество, за да излезем с устойчиви решения на дългосрочните предизвикателства пред играта".

Тотнъм: "Съжаляваме за безпокойството, причинено от предложението. Смятахме, че е важно нашият клуб да участва в разработването на евентуална нова структура, която се стреми да осигури по-добре финансовата честна игра и финансовата устойчивост, като същевременно предоставя значително по-голяма подкрепа за по-широката футболна пирамида.

"Ние вярваме, че не трябва да стоим на едно място и че спортът трябва постоянно да преразглежда състезанията и управлението, за да гарантира, че играта, която всички обичаме, продължава да се развива и вълнува феновете по целия свят.

„Бихме искали да благодарим на всички онези поддръжници, които представиха своите обмислени мнения", заяви шефът на Тотнъм Даниел Леви.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Методи Андреев за ФАКТИ: БСП и ДПС са създадателите на дълбоката държава в България

„Да вярваш на думи на Бойко Борисов, трябва да си прост колкото неговия електорат. Аз имам претенциите, че не съм негов електорат и не съм толкова прост“. Това каза бившият народен представител и председател на Комисията по досиетата Методи Андреев пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ. Думите му дойдоха […]