Голямата сензация в Лига Европа е факт: Динамо Загреб би шута на Тотнъм и Моуриньо

NetNews

Раздирания от проблеми отбор на Динамо Загреб успя да поднесе голямата сензация на 1/8-финалите на Лига Европа, след като елиминира Тотнъм, въпреки се изоставаше с 0:2 след първия мач.

"Сините" играха много смело и успяха да наваксат изоставането си след два гола на Мислав Оршич (62', 82') след почивката. Така се стигна до продължения, в които Оршич (106') оформи своя хеттрик и изхвърли скъпата селекция на Жозе Моуриньо от турнира. Това означава, че през този сезон единствената надежда на Тотнъм за трофей, който е чакан толкова години от феновете на отбора, остава в турнира за Купата на лигата. На финала лондончани обаче ще трябва да преодолеят Манчестър Сити, за да постигнат това.

Моуриньо бе направил доста промени, но удържа на думата си, че Хари Кейн ще започне като титуляр. Негови партньори в атаката бяха Лукас Моура и Ерик Ламела. Лорис, Санчес, Кейн и Моура бяха играчите, които запазиха местата си в сравнение с дербито с Арсенал.

Динамо Загреб бе разтресен от скандали дни преди реванша, след като треньорът Зоран Мамич получи ефективна присъда за измама, след което подаде оставката си. Неговият помощния Дамир Кръжнар водеше отбора в днешния двубой.

Динамо изглеждаше по-опасният отбор в атака и през първата част, въпреки че "шпорите" владееха повече топката. Ловро Майер и Хари Кейн пропуснаха по една добра възможност преди почивката и това бе всичко, което можеше да се отбележи. Първият стреля встрани от целта, докато изстрелът на английския национал бе спасен.

Динамо наложи доста сериозен натиск след подновяването на играта и закономерно в 63-тата минута домакините поведоха. Майер намери много добре Оршич отляво, след което атакуващият халф влезе в наказателното поле и с мощен удар в далечния ъгъл откри резултата.

Седем минути преди края на редовното време Оршич отбеляза втори гол, след като засече центриране на Атиемуен отдясно.

Така се стигна до продължения. Във второто от тях, в 106-ата минута, Оршич оформи своя хеттрик и класира Динамо в следващата фаза. Халфът премина с лекота покрай Сисоко и Ндомбеле и нанесе страхотен удар, с който не остави шансове на Лорис за крайното 3:0.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борис Джонсън утре ще се ваксинира с „АстраЗенека”

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че поставяните във Великобритания ваксини на "АстраЗенека" и "Пфайзер" са безопасни и добави, че утре той ще се ваксинира с препарата на "АстраЗенека", предаде "Ройтерс". През миналата година премиерът бе настанен за лечение в болница, след като обяви, че е заразен с COVID-19. "Оксфордската ваксина […]