Гуардиола: Борусия Дортмунд разполага с фантастични футболисти

NetNews

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира предстоящия мач срещу Борусия Дортмунд от четвъртфиналите на Шампионската лига днес от 22:00 часа българско време на "Етихад". Според испанския специалист германците изпитват проблеми през този сезон, но въпреки това разполагат с отлични футболисти, които могат да създадат много главоболия на всеки тим.

"Когато анализирам даден отбор, не гледам класирането. Това е футболен мач, който започва от 0:0. Предстоят ни два двубоя и който играе по-добре, ще продължи напред. Когато бях в Байерн, Дортмунд беше големият ни съперник. Всеки сезон трябваше да спорим с тях – първо беше с Юрген Клоп, а след това с Томас Тухел. Даже два пъти бяхме противници във финала за Купата на Германия", сподели Гуардиола на пресконференцията преди мача.

"Вероятно този сезон Борусия изпитва проблеми с това да е постоянен, но ако анализирате индивидуалната класа, то се вижда, че всеки футболист там е фантастичен. Можем да споменем за Хумелс, Джан, Мюние, Дахуд, Холанд, Санчо, Азар, Ройс, Брант… всички. Страхотни са и младите им играчи от школата. В предишния кръг на надпреварата този тим успя да надвие Севиля, който по принцип е господар във фазата на преките елиминации. Ще съм честен с вас: подготвях се за тази среща, както за всяка една преди това, както и за всички други в предишните 2-4 месеца. Всички в клуба искат да стигнем възможно най-напред навсякъде. Но едно е какво искаме, а друго е какви са обстоятелствата", каза Гуардиола.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Версия: Слави Трифонов връща мандата, иска предсрочни избори

Слави Трифонов вече е взел категорично решение да бойкотира опитите да се състави правителство от новия парламент, съобщава "Марица". Като втора сила на последния вот "Има такъв народ" ще получи мандат от президента Румен Радев за сформиране на кабинет, ако победителят ГЕРБ не успее да го направи. Партията на шоумена […]