Дамбраускас: За всяко пипане се дава по някой и друг фаул

NetNews

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе много доволен от категоричния успех с 4:1 над Берое в Стара Загора от 20-ия кръг на efbet Лига. По този начин неговите възпитаниците се откъснаха на 8 точки пред втория ЦСКА.

„Щастлив съм за тези 3 точки. Може да погледнем към позитивните неща. Започнахме с доста напрежение. Първите 20-25 минути нещата бяха добре за нас, но след това се сринахме отново. Започнахме да мислим твърде много за класирането. Загубихме представа как да играем офанзивен и дефанзивен футбол. Това е фаза, в която трябва да работим. Берое и Арда са едни от на-добрите. Техните треньори работят прекрасно. Срещу ЦСКА не допуснахме толкова много възможности. Доста неща, върху които да мислим и работим. Това са сферите, върху които искаме да се подобряваме“, започна той.

„Ние си подавахме, видяхме двете лица на Лудогорец. Когато имаме спокойствие, и когато имаме твърде много напрежение. Не на последно място е и тази дълбочина в състава. Това ще ни даде допълнителна увереност", продължи Дамбраускас.

„Няма как да скрия, че има напрежение, когато си спечелил толкова пъти подред титлата. Трябва да подходим по различен начин. Това не е напрежение, което може да убие градивността ни. Това е напрежение, с което играчите трябва да се радват. Да е привилегия за тях. Да се наслаждават, това е футбол. Винаги започваме прекрасно, вкарваме и тогава трябва напрежението да изчезне. Започваме да мислим как да запазим този аванс и в отборите няма напрежение. Започват да играят ва банк, атакуват ни. Трябва да подобрим това в нашата игра", допълни треньорът.

"Въпреки че понякога това може да доведе до грешки, така искам да играем. Така може да добием увереност. Може би играхме по-добре в предишни срещи. Водехме, защо да не опитаме така срещу Берое. Искам да подобря увереността на играчите", каза още специалистът.

„Не смятам да влизам в тази тема. Винаги си спомням, че те са хора, които бъркат. За всяко пипане се дава по някой и друг фаул. Това не е моя работа да го коментирам. Има си съдийска комисия, която да анализира. Съдиите също са хора. Не са роботи. Когато въведем ВАР, тези грешки ще намалеят", сподели той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МЗ потвърди: Утре пристигат 21 060 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

Още 21 060 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech ще пристигнат в България утре – 8 март, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Събитието ще се състои от 7.00 часа на ул. "Мария Атанасова" 5, зад сградата на Ръководството на въздушното движение (РВД). Дозите ще бъдат разпределени в регионалните здравни […]