Един от собствениците на Манчестър Юнайтед ще продаде 5 милиона от своите акции в клуба

NetNews

Един от собствениците на Манчестър Юнайтед – Аврам Глейзър, е обявил за продан 5 милиона от своите акции в клуба. Цената на една от тях в момента е 20 долара, което означава, че бизнесменът очаква да получи около 100 милиона долара (70 милиона паунда). Това ще означава, че семейство Глейзър вече ще притежава около 3% по-малко от Манчестър Юнайтед. В момента американците държат 78% от собствеността, а след раздялата със споменатия брой акции процентът ще спадне до 74,9%. Личният дял на Аврам Глейзър пък вече ще е 10,2%.

Това решение идва само седмица, след като клубът обяви последните си финансови резултати, според които общите дългове на Манчестър Юнайтед са нараснали до 455,5 милиона паунда. Това е с 64,5 милиона повече в сравнение с миналата година.

От "Олд Трафорд" са потвърдили пред английските медии, че тези акции са пуснати на борсата, но са заявили, че парите от продажбата им няма да влязат в Манчестър Юнайтед.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дерайлира вагон от товарен влак на Подбалканската линия

Движението на влакове по подбалканската линия София-Бургас бе спряно снощи между гарите Твърдица и Шивачево, след като дерайлира вагон на товарен влак, съобщи БНР. По първоначална информация няма пострадали. Нанесени са сериозни щети на приблизително 3 100 м железен път. За възстановяването му ще бъдат необходими 8 – 10 дни, […]