Еквадор успя да препъне Бразилия на Копа Америка

NetNews

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо ще вземе участие на четвъртфиналите на Копа Америка. Това стана факт, след като националният отбор на Еквадор направи 1:1 с домакина Бразилия в мач от група „В“, игран в Гояния. Кайседо обаче остана неизползвана резерва.

Това сложи край на серията на „селесао“ от 10 поредни победи. Петкратните световни шампиони не бяха записвали резултат, различен от успех, от 15 ноември 2019 г., когато загубиха с 0:1 от Аржентина в контрола.

Бразилия се беше класирала за елиминационната фаза на Копа Америка още преди мача с Еквадор и затова даде почивка на няколко титуляри. Това даде шанс за изява на Габриел Барбоса, Евертон, Лукас Пакета, Фабиньо и Дъглас Луис. Лукас Пакета беше единственият, който с изявите си доказа, че има място сред титулярите.

„Селесао“ откри резултата в 37-ата минута, когато защитникът Едер Милитао се разписа с глава след центриране на Евертон. Изненадващо за стила си на игра, бразилците се прибраха в защита в първите 15 минути на второто полувреме и това позволи на Еквадор да стигне до изравняване с гол на резервата Анхел Мена в 53-ата минута.

След това и двата отбора не успяха да стигнат до чисти голови положения, но резултатът беше достатъчен за класирането им на четвъртфиналите.

Еквадор беше подпомогнат и от Перу, който в другия мач от група „В“ се наложи над Венецуела с 1:0. Андре Карийо вкара единствения гол в 48-ата минута.

Така за следващата фаза на Копа Америка от група „В“ се класират Бразилия, Колумбия, Перу и Еквадор. Техните съперници в елиминационната фаза ще бъдат определени утре, когато ще бъдат изиграни последните два мача от група „А“. Ясно е, че това ще бъдат Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай, но тяхното разпределение в класирането още не е ясно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Григор Димитров тренира със стара позната на Уимбълдън (СНИМКА)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров трескаво се подготвя за третия турнир от Големия шлем за сезона – Уимбълдън. Откритото първенство на Великобритания започва в понеделник, а Григор ще се изправи срещу Фернандо Вердаско в първия си мач. Първата ни ракета проведе едно от последните си тренировъчни занимания преди старта на […]