Етър с първа победа за сезона (ВИДЕО)

NetNews

Етър записа първата си победа за сезона, след като изкова много труден, но и ценен успех над гостуващия Царско село с минималното 1:0 в отложен двубой от 14-ия кръг на efbet Лига днес. Преслав Боруков отбеляза единственото и победно попадение в 11-ата минута. И двата тима завършиха срещата с по 10 души след червените картони за Свилен Щерев в 62-ата и Божидар Васев в 64-ата минута.

Въпреки тази победа момчетата на Александър Томаш остават последни в класирането, но вече имат 7 точки в актива си и са само на една зад 13-ия Славия. „Белите“ обаче имат 2 мача по-малко. Царско село пък продължи тежката си серия от загуби, като възпитаниците на Любослав Пенев нямат спечелена точка в 4 поредни мача. В тях те дори не са отбелязали и попадение. "Царете" остават 9-и с 13 пункта.

Срещата започна с шанс за гостите още в третата минута. Тогава Емануил Манев видя пролука в защитата на Етър и опита извеждащо подаване за Стефан Христов, но вратарят на "болярите" Христо Иванов излезе предвидливо извън наказателното си поле и пресече подаването.

В следващите минути обаче "виолетовите" заиграха по-добре и още с първия си удар към вратата откриха резултата. След атака отдясно Свилен Щерев центрира в наказателното поле, където Преслав Боруков успя да се намести между защитниците на "царете", извиси се във въздуха и с чудесен удар с глава прехвърли Джони Пласид – 1:0.

В минути след попадението обаче отборът на гостите пое инициативата и се настани в половината на Етър. В 22-ата минута те имаха страхотен шанс да изравнят. Борис Галчев центрира от пряк свободен удар отдясно в наказателното поле, където Христофор Хубчев не успя да се позиционира по най-добрия начин, а Стефан Христов стреля отлично от движение, но на сантиметри от лявата греда на Иванов.

В 28-ата минута Емануил Манев центрира отдясно, Иванов боксира топката, която обаче стигна до Дилан Мертенс, който стреля, но слабо и право в ръцете на бившия национал.

Секунди след това Етър имаше отличен шанс да удвои преднината си. Алдаир Ферейра изведе отдясно Свилен Щерев, който центрира на първа греда в наказателното поле. Там Милчо Ангелов опита нещо красиво – удар от движение, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Пласид.

В 34-ата минута силен изстрел отправи Милчо Ангелов от границата на наказателното поле, но Пласид показа добър рефлекс и спаси.

Две минути след това Царско село удари греда. Галчев намери Андерсон Кордейро на левия фланг, а бразилецът центрира перфектно в наказателното поле. Там Мертенс засече отлично топката, но тя се отби от напречната греда на Христо Иванов.

Пет минути преди края на първата част Луис Педро засече центриране в наказателното поле, но неточно. Останаха и известни съмнения за засада на защитника.

Второто полувреме стартира с отличен шанс пред домакините. В 47-ата минута Алдаир Ферейра центрира от фаул отдясно в наказателното поле, където Милчо Ангелов стреля силно от воле, но точно покрай дясната греда на Пласид.

В 62-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като главният съдия показа втори жълт картон на Свилен Щерев. Крилото се оказа последен в отбрана и изблъска откъсващия се сам Андерсон Кордейро.

Само две минути по-късно и „царете“ останаха с човек по-малко. Божидар Васев изпусна на центъра откъсващия се Преслав Боруков и го препъна. Така и двата отбора ще завършат двубоя човек по-малко.

Двадесет минути пред края на срещата Етър бе на косъм от второ попадение. Яни Пехливанов получи отляво и влезе в наказателното поле, след което стреля, но Пласид спаси. Боруков обаче притича и направи добавка, като топката мина под стража на гостите и се насочи към вратата му, но Луис Педро съумя да стигне и да изчисти точно от голлинията.

До края на двубоя ситуациите пред двете врати липсваха, а "виолетовите" успяха да запазят аванса си и стигнаха до първите си три точки за сезона в efbet Лига.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветан Василев: Демонтирането на мафиотския модел изисква реформистко мнозинство в парламента

В ексклузивно интервю от Белград за "Либерта" Цветан Василев разкрива, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са фалирали КТБ и в детайли обяснява по какъв начин са парцелирани след това активите на банката. Споменава и за свой разговор с Борисов от Солун, когато премиерът е бил в САЩ, както и […]