Интер се озори с Верона, но победи

NetNews

Интер спечели с 2:1 гостуването си на Верона от 14-ия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ стигнаха трудно до ценната победа след почивката. Лаутаро Мартинес даде аванс на гостите, но само десет минути по-късно резултатът бе изравнен. Точен бе Иван Илич, но Интер стигна до трите точки с гола на Милан Шкриняр.

С успеха воденият от Антонио Конте тим е лидер в класирането с актив от 33 точки. Втори е Милан с 31. По-късно днес „росонерите“ се изправят срещу Лацио и ще имат възможността да си върнат обратно първото място.

Двубоят на „Маркантонио Бентегоди“ започна в умерено темпо, като в началните минути липсваха сериозни голови опасности за двете врати. В 26-ата минута Федерико Димарко беше изведен в наказателното поле на Интер. С добра намеса се отчете вратарят Самир Ханданович, който спаси последвалия удар. Десет минути преди почивката Ромелу Лукаку проби в наказателното поле и комбинира с Лаутаро Мартинес,но ударът на аржентинеца бе спасен от Марко Силвестри.

В началото на втората част гостите от Милано поведоха. Лаутаро Мартинес засече от воле центриране на Ашраф Хакими и отбеляза за 1:0. В 61-вата минута отново двамата комбинираха. Този път обаче ударът на аржентинския нападател бе спасен от Силвестри.

Секунди по-късно равенството бе възстановено след груба грешка на Ханданович. Стражът на „нерадзурите“ изпусна топката, а Илия дебнеше за грешка и успя да вкара за 1:1.

В 69-ата минута Интер отново излезе напред в резултата благодарение на Милан Шкриняр. Защитникът отбеляза с глава след центриране на Марсело Брозович.

Четири минути по-късно Ромелу Лукаку бе повален в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа, въпреки че имаше основания за такава. Дълбок в добавеното време белгийският голмайстор реализира, но попадението му не бе зачетено заради засада.

В следващия кръг от италианския шампионат Интер посреща Кротоне, докато Верона гостува на Специя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заснеха силует на ангел на Марс (СНИМКА)

Сателитът Mars Express направи снимка на силует на ангел, с ореол и крила, близо до южния полюс на Червената планета. Стерео камерата с висока разделителна способност е уловила в непосредствена близост до него и нещо, което поразително прилича на стилизирано сърце. Тези форми са случайни, посочиха от Eвропейската космическа агенция, […]