Историческо: Аустрелиън оупън ще е първият турнир, на който няма да има съдии на линиите

NetNews

Първият за годината турнир от Големия шлем е Аустрелиън оупън и на предстоящото му издание за първи път съдиите на линиите ще бъдат изцяло заменени от електронна система. Това обяви директорът на турнира Крейг Тайли пред АП.

Целта на промяната е да има възможно най-малко хора на кортовете и по този начин да се намали опасността от разпространението на COVID-19.

„Електронната система за отсъждане ще функционира с помощта на множество камери, разположени в различни точки на корта, които ще изпращат аудио сигнали към съдията на стола в реално време. Аустрелиън оупън ще бъде първият турнир от Големия шлем, който ще въведе системата на всички кортове, включително и на най-големите“ каза Крейг Тайли.

Очакванията са новата система да гарантира по-малко оспорване на отсъжданията от страна на играчите, както и по-бързо разглеждане на всички дискусионни ситуации на корта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сериен пикап, превърнат в хижа на колела (ВИДЕО)

Все повече американци зарязват големи къщи в полза на малки такива, като по този начин те се отърват от ипотеката и в същото време получават мобилност, тъй като повечето мини-къщи са мобилни, което им позволява да не бъдат обвързани с конкретно място на пребиваване. За разлика от караваните и кемперите, […]