Конте: Клубовете ме търсят, защото знам как да печеля

NetNews

Тръгналият си от Интер Антонио Конте за първи път коментира раздялата си с клуба. Наставникът изведе тима до шампионската титла в Калчото, но след това се махна, несъгласен от решението на ръководството да ореже бюджета за нови играчи и заплати. Самият Конте трябваше да се съгласи да взима по-ниско възнаграждение, но той не прие това и контрактът му беше прекратен.

“Да, получавам много, но в същото време докарвам още повече печалби на клуба. Ако бях обсебен от идеята за пари, щях да си стоя в предишните отбори и да правя компромиси в името на заплатата. Но не – аз винаги съм търсел интересните проекти”, защити се италианецът в интервю за “Гадзета дело Спорт”.

Президентът на Интер Стивън Жанг обясни раздялата с думите, че двамата вече не споделяли общи идеи. Конте обаче е убеден, че това не е така и е оставил един много перспективен Интер: “Уважавам г-н Жанг, благодаря му, че ме назначи на работа, но не искам внасям напрежение. Където и да съм работел, съм изграждал отбори, които печелят. Освен това са съм поставял основите за бъдещото им развитие. Някои треньори стигат до титлата, но оставят тимове, които са изцедени. А аз винаги съм давал шанс на млади футболисти, които с времето натрупват опит и цената им се вдига на пазара. Няма как да си купиш колектив, който мисли като едно цяло и е настроен за победи. Всичко е в детайлите на работа. Изисквам много от всички, но най-вече от себе си. Аз не съм наставник за между другото. Аз съм в играта, за да печеля. Затова и клубовете ме търсят. Винаги всички очакват от мен веднага да започна да побеждавам. Приемам това. Да спечелиш в трудно, но още по-трудно е да се задържиш на върха с успехи.”

Междувременно Конте получи предложение от Тотнъм, но не успя да се договори с ръководството. Същото вероятно се случи и с Реал Мадрид.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Явор Гечев: Не са заделени пари за никакви извънредни мерки за производителите

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев заяви в Пловдив, че кадрови промени ще има там, където се налага, защото ако няма смени, би означавало, че всичко върви чудесно, а това, според него, не е така. Добрите експерти не трябва да се притесняват за работните си места, подчерта заместник-министър Явор Гечев, цитиран […]