Ла Лига също е против Суперлигата

NetNews

Ръководството на испанската Ла Лига скочи на създаването на Европейска Суперлига. Шефовете на местния футбол категорично осъди решението за формиране на "отцепническо, елитарно състезание", което да атакува принципите на откритата надпревара.

"Ла Лига категорично осъжда неотдавна публикуваното предложение за отцепническо, елитарно европейско състезание, което атакува принципите на откритото състезание, което е в основата на вътрешната европейска футболна пирамида".

"Днес феновете на футбола в цяла Европа могат да мечтаят, че техният клуб, независимо от размера си, може да превъзхожда, да се изкачи на върха и да се състезава на най-голямата сцена. Ла Лига защитава тази европейска футболна традиция. Концепцията, предложена от 12-те европейски клуба, разрушава тази мечта, затваряйки вратата към върха на европейския футбол, допускайки само няколко клуба".

"Ла Лига има горда 90-годишна история като открито състезание. Милиони фенове по света следват клубовете ни. Успехът на нашите турнири помогна на футбола да се превърне в ключов фактор за испанската икономика, отчитайки близо 1,4% от БВП и осигурявайки заетост на близо 200 000 души. Новопредложеното топ европейско състезание не е нищо повече от егоистично, егоистично предложение, предназначено да обогати още повече и без това супер богатите. Това ще подкопае привлекателността на цялата игра и ще има дълбоко увреждащо въздействие върху бъдещето на Ла Лига, нейните клубове и цялата футболна екосистема. Това унищожаване в крайна сметка ще доведе и до провала на това ново състезание и участващите в него клубове, които са постигнали своите успехи въз основа на спечелването на титли и трофеи, които сега ще бъдат ограничени. Използваме всички мерки на наше разположение и работим с всички заинтересовани страни, за да защитим целостта и бъдещето на испанския футбол", се казва в изявлението.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бягат от мажоритарния вот като дявол от тамян

Изключително неприятно впечатление направи абдикацията на ПП "Има такъв народ" от основния ѝ приоритет в годините, а именно мажоритарна избирателна система в два тура. Тази система беше приоритет за Слави Трифонов и неговите сценаристи много преди създаването на гореспоменатата новоизлюпена партия, включително преди провеждането на референдума през 2016 г., чиято […]