Левски ще запише исторически антирекорд, ако падне от Славия

NetNews

Славия се намира в незапомнена серия срещу Левски преди поредния сблъсък между двата отбора в първенството, отбелязва „Мач Телеграф“. Утре най-старите столични съперници излизат един срещу друг на „Герена“, а това ще бъде третата им среща от началото на сезона. Славия би трябвало да излезе със самочувствие с оглед на последните сблъсъци с този съперник. "Белите“ са в серия от четири последователни победи над „сините“ във всички турнири. Те спечелиха последните три шампионатни сблъсъка, а преди три дни ги изхвърлиха и от турнира за Купата.

Ако се спрем първо на шампионатната серия на Славия в най-старото столично дерби, трябва да отбележим, че още четири пъти в историята славистите са печелили три поредни сблъсъка с Левски. За първи път това става в периода 1938-40 г. в тогавашната Национална футболна дивизия.

Три пъти поред „белите“ триумфират в най-старото столично дерби и в средата на 50-те години на ХХ век. През сезон 2014/15 славистите спечелиха втория мач от редовния сезон плюс двата сблъсъка от плейофите.

Така при успех в утре Славия за първи път може да стигне до четири поредни шампионатни успеха над Левски. Трябва да се отбележи, че през сезон 1942/43 „белите“ имат четири последователни победи над „сините“, но два от тях не са в държавното първенство, а в Софийското.

Друго постижение, което сега е възможно за достигане от славистите е да направят дубъл над Левски в шампионата, побеждавайки го и в двата мача от сезона, макар че тези съперници може да се срещнат още пъти до края на първенството, ако попаднат в една група от плейофите на втората осмица.

За последно двоен триумф в най-старото столично дерби Славия постига през сезон 1978/79. Това е забележително, тъй като тогава Левски има много силен отбор и печели Купата. „Белите“ имат още два дубъла на „сините“ в рамките на едно първенство – през 1938/39 и 1954.

Има и още нещо, което славистите може да постигнат за първи път в мачовете си срещу Левски. А именно – да запишат сезон само с победи над „сините“, както за първенство, така и в турнира за националната купа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ново 20: Volkswagen Transporter в стил GTI

Volkswagen представи спортна модификация на новото поколение миниван Transporter, наречена Sportline. Колата впечатлява с агресивен външен дизайн в стила на хечбека Golf GTI. Още от промените по спортната версия включват модернизирано окачване с пътен просвет, намален с 30 мм. Освен това колата е оборудвана с 18-цолови алуминиеви джанти в черно, […]