Ливърпул не срещна затруднения и на реванша с РБ Лайпциг

NetNews

Ливърпул срази РБ Лайпциг с 2:0 на "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща и в реванша помежду им от осминафиналите на Шампионската лига. В първия мач "червените" бяха спечелили също с 2:0 на същия стадион и така с общ резултат 4:0 се класираха за следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Мохамед Салах (70) и Садио Мане (74) реализираха головете.

Мърсисайдци доминираха през първата част, но пропуски направиха Садио Мане, Мохамед Салах и Трент Александър-Арнолд. Поулсен пък пропиля най-изгодното положение за германския тим след спасяване на бразилския вратар Алисон.

В 40-ата минута Диого Жота се озова сам срещу Галучи и шутира но унгарският страж отново изби топката. Нкунку реши да стреля две минути по-късно от далечно дистанция, но неточно над вратата. В добавеното време на първата част Диого Жота не можа да вкара на празна врата.

След почивката в 54-ата минута Мане изведе Жота сам срещу вратаря Гулачи, който отново спаси с вещина. Салах притича, но ударът му с глава мина над опразнената врата.

В 65-ата минута Упамекано проби много добре и пусна пас към Хуанг, който центрира много добре с левия крак и Сорлот стреля с глава, но топката се отклони от напречната греда. Пет минути по-късно Садио Мане изведе Диого Жота, който подаде с едно докосване към Мохамед Салах. Египетският нападател залъга, че ще стреля и с това елиминира противник, влезе в наказателното поле и се разписа за 1:0. Четири минути след това Дивок Ориги получи топката на десния фланг и центрира полувисоко на далечната греда, където Садио Мане бе оставен сам и нямаше проблем да реализира за 2:0.

Седем минути преди края Джеймс Милтър пусна пас към Дивок Ориги, който овладя топката, финтира защитник и шутира в аут. До края на мача нямаше други интересни ситуации.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Забраниха износа за лекарства, прилагани при COVID-19

Министърът на здравеопазването временно забрани износа на нискомолекулярни хепарини и лекарствени продукти от групата на миорелаксантите, които се прилагат при лечение на пациенти с COVID-19, съобщиха от здравното министерство. Целта е при повишено потребление на тези медикаменти държавата да разполага с достатъчни количества, така че нуждите на пациентите да бъдат […]