Ливърпул постигна класическа победа срещу Бърнли

NetNews

Отборът на Ливърпул е все по-близо до заветното класиране в Топ 4, след като тимът на Юрген Клоп се справи с Бърнли в предпоследния кръг на Висшата лига. „Червените” записаха класически успех с 3:0 при визитата си на „Търф Мор” и със спечелените три точки се изравниха с отбора на Лестър, който по-рано загуби от Челси. "Мърсисайдци" обаче са с по-добра голова разлика, което към момента им отрежда четвъртото място. В последния кръг Ливърпул приема Кристъл Палас, докато Лестър е домакин на Тотнъм.

В днешния мач точни за Ливърпул бяха Роберто Фирмино, Натаниел Филипс и Алекс-Окслейд Чембърлейн.

Мачът на „Търф Мор” започна силно за Ливърпул. Футболистите на Юрген Клоп стигнаха до две много чисти положения са в рамките на първите три минути. Първо Мохамед Салах бе изведен от Робъртсън в наказателното поле, но в последния момент Бен Мий успя да блокира удара на нападателя. Още в следващата си атака, Ливърпул стигна до нов шанс. Садио Мане обаче не успя да реализира от непосредствена близост, след като топката попадна в него след рикошет.

Домакините отговориха подобаващо и на свой ред създадоха две положения пред Алисон. При първото от тях Рийс Уилямс успя да избие силен шут с глава, който доведе до корнер. След изпълнението му, гостите не успяха да изнесат топката и се стигна до суматоха в наказателното поле, но в крайна сметка вратарят на Ливърпул успя да улови.

В 16-ата минута Мане намери много атрактивно след пас с пета Роберто Фирмино, но бразилецът не успя да нанесе точен удар от много удобна позиция.

Уникален пропуск направи Крис Ууд в 26-ата минута на срещата. Нападателят бе изведен зад отбраната на „червените” и останал сам срещу Алисон стреля много силно, но встрани от левия страничен стълб на вратата.

Последваха нови две възможности за Ливърпул, които обаче също не се увенчаха с успех. Първо Тиаго, а след това и Мохамед Салах не успяха да уцелят вратата на Норис.

Въпреки многото възможности пред двете врати, първият точен удар в мача дойде едва в 39-ата минута на срещата. Макнийл стреля много силно по диагонала отляво, но Алисон внимаваше и спаси.

Усилията на Ливърпул обаче бяха възнаградени в 43-ата минута, когато Роберто Фирмино реализира след образцова атака. След нападение отляво и асистенция на Анди Робъртсън, бразилецът получи около точката на дузпата и нямаше проблеми да реализира. Това бе попадение номер 9 за футболиста във Висшата лига.

В 52-ата минута "червените" вкараха втори гол. Натаниъл Филипс засече с глава центриране на Мане и удвои аванса на тима на Юрген Клоп. Бранителят отбеляза първия си гол за Ливърпул.

В самия край на двубоя резервата Алекс-Окслейд Чембърлейн се възползва от подаване на Робъртсън и направи 3:0.

В другия мач, играл се по същото време, Уест Хем спечели с 3:1 гостуването си на Уест Бромич Албиън, но въпреки това тимът вече няма шансове за Топ 4.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво ще се случи с тялото ви след една година без секс?

„- Някъде четох, че ако не правиш секс цяла година, можеш отново да станеш девствена. – Много опитна девственица ще дойдеш“. Това е разговор между две актриси от сериала „Сексът и градът“. Определено и двете имат чувство за хумор, както и сценаристите на продукцията. Всъщност някой от вас питал ли […]