Лудогорец ще гостува на Шахтьор не в Беларус, а в Белград

NetNews

Българският шампион Лудогорец ще гостува на Шахтьор (Солигорск) в първия квалификационен кръг на Шампионската лига в сръбската столица Белград. Новината съобщи беларуското издание Football.by.

Причината за преместването на мача са санкциите, наложени на Беларус заради скандала с арестуването на журналиста Роман Протасевич преди един месец. Оттогава беше забранено над Беларус да летят международни полети, както и самолети от ЕС нямат право да кацат на територията на страната.

В Белград има пет стадиона, които отговарят на изискванията на УЕФА за първия кръг на евротурнирите. Това са „Партизан“, „Райко Митич“ (известен като „Мала Маракана“), „Омладински“, „Чукарички“ и „Обилич“.

Едва ли мачът между Шахтьор (Солигорск) и Лудогорец ще се играе на стадионите на Партизан и Цървена звезда, тъй като това са прекалено скъпи варианти за беларуския клуб.

Както е известно, първият мач между Лудогорец и Шахтьор е на 7 юли на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, а реваншът седмица по-късно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Христов: Ако служебният кабинет успее да организира честни избори, ще е голям успех

„От гледна точка на българската национална гордост наложените санкции по закона „Магнитски“ са позорен акт. Това показва, че за пореден път ние не сме в състояние да решаваме собствените си проблеми. (…) Българското общество не е създало имунна система да се справя с демоните на собственото си тоталитарно минало и […]