Манчестър Юнайтед допусна три гола за 7 минути в контрола

NetNews

Манчестър Юнайтед допусна три гола в рамките на 7 минути при загубата си от Куинс Парк Рейнджърс с 2:4 в приятелска среща. Трябва да се отбележи, че “червените дяволи” бяха без повечето си основни играчи, а тимът от Чемпиъншип разчиташе на титулярите си. Доста фенове дойдоха на стадиона за първия мач на Куинс Парк пред публика от началото на пандемията, а около 1500 привърженици на гостите също изгледаха двубоя.

В деня, в който Оле Гунар Солскяер подписа нов договор с клуба, мениджърът заложи на Джеси Лингард в стартовия състав и той не го разочарова. Докато клубът все още се колебае дали да разчита на английския национал за следващия сезон, той откри резултата още в третата минута. След отлична комбинация топката стигна до Пелистри, който не успя да спре топката, но докосването му се превърна в подаване за Лингард, който прати топката в мрежата.

КПР бързо отговори и в шестата минута Чарли Остин изравни. Нападателят се възползва от центриране на Уолъс и с глава отблизо не остави шансове на Хийтън. Юнайтед опитваше да притиска съперника с висока преса, а лондончани имаха известен успех по крилата. В стартовия състав на “червените дяволи” имаше двама, които се очаква да играят сериозна роля през сезона – Уан-Бисака и Грийнууд.

A sweet left-footed strike ?#MUFC

— Manchester United (@ManUtd) July 24, 2021

Антъни Еланга, който се появи на почивката, получи първия шанс за гол през второто полувреме, но вратарят на КПР успя да се намеси. Попадение на Еланга бе отменено поради засада малко по-късно. Последва серия от три гола в рамките на седем минути за домакините. Линдън Дайкс изведе лондончани напред в 52-ата минута след втората асистенция на Уолъс в мача. Моузес Одубажо се разписа след страхотен удар, а Дайкс добави още едно попадение.

В този период защитата на Юнайтед имаше сериозни проблеми. В нейния център бяха Туанзебе и Менги. Добрата новина за феновете на тима е, че в официалните мачове тя ще изглежда напълно различна с игралите отлично на Евро 2020 Хари Магуайър и Люк Шоу и евентуално Рафаел Варан, ако клубът успее да го привлече. След като пропусна няколко възможности Еланга се разписа в 72-ата минута. До края на срещата тимът на Солскяер създаде още няколко положения, но до нов гол не се стигна.

Стартов състав на Ман Юнайтед: Хийтън, Уан-Бисака, Туанзебе, Менги, Уилямс, Матич, Перейра, Пелистри, Лингард, Джеймс, Грийнууд

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Иванов, БСП: Приемственост от служебния кабинет ще е добър знак

Ще подкрепят ли социалистите правителството на "Има такъв народ"? Гост по темата в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS е зам.-председателят на ПГ на БСП Иван Иванов. "От днешната среща се даде добра посока за продължаващи разговори за съставяне на кабинет", обяви той. По думите му диалогът с „Има […]