Настъпи дълго чаканият миг: Започва Евро 2020

NetNews

Настъпи дълго чаканият миг и ни делят само няколко часа от старта на UEFA EURO 2020. Юбилейната надпревара на Стария континент не се състоя през миналата година заради пандемията от коронавирус, която обхвана света, но ето че настъпи часът.

Стадиони из целия континент ще приемат двубоите, в които 24 тима ще се борят за трофея. УЕФА взе решение да даде домакинство на 11 различни града в 11 страни, в чест на 60-ата годишнина на турнира. Амстердам, Баку, Билбао, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург са градовете, в които между 11 юни и 11 юли ще се проведат двубоите.

Добрата новина е, че на всяко едно от съоръженията ще бъде допускана публика, макар че единствено в Унгария се предвижда възможността стадиона да бъде пълен.

Разбира се всяка надпревара има своите фаворити. Последният европейски шампион Португалия също е към тях, но основният е световният първенец Франция, а малко след това букмейкърите дават предимство на Англия, Белгия, Германия и Испания.

Заради пандемията от COVID-19 всеки тим на UEFA EURO 2020 ще се състои от 26 футболисти, а не от 23, както и това, че селекционерите ще могат да правят по пет промени по време на мач. На разположение на 19-те съдийски бригади ще бъде и системата ВАР, която ще дебютира на такъв форум.

ГРУПОВАТА ФАЗА:

Група А: Турция, Италия, Уелс, Швейцария (мачовете ще се играят в Рим и Баку)

Група В: Дания, Финландия, Белгия, Русия (Санкт Петербург, Копенхаген)

Група С: Нидерландия, Украйна, Австрия, Северна Македония (Амстердам, Букурещ)

Група D: Англия, Хърватия, Шотландия, Чехия (Лондон, Глазгоу)

Група Е: Испания, Швеция, Полша, Словакия (Санкт Петербург, Билбао)

Група F: Унгария, Португалия, Франция, Германия (Мюнхен, Будапеща)

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дейвид Духовни издава нов албум (ВИДЕО)

Актьорът Дейвид Духовни, познат с ролите си в телевизионните поредици "Досиетата Х" и "Секс до дупка", издава нов албум. Това е съобщил самият той в социалните мрежи. Тавата на Духовни, озаглавена "Gestureland", ще излезе на музикалния пазар на 20 август. "Този албум е плод на 3-годишно писане на песни, вдъхновени […]