Официално: Ето причината за смъртта на Атанас Скатов!

NetNews

От Министерството на външните работи изпратиха до БНР смъртния акт на Атанас Скатов, който загина при падане под връх К2 в планината Каракорум, Пакистан. В документа, издаден от властите в област Гилгит-Балистан и болницата в град Скарду, е записано, че причината за смъртта е нараняване на главата, множество счупвания и тежка кръвозагуба, а инцидентът е причинен от скъсване на обезопасителното въже.

Веднага след новината за падането на Скатов – тя първо се появи в пакистански туит, където пишеше за скъсано въже, от фирмата-организатор на експедицията Seven Summit Treks уточниха, че парапетите са били здрави, а вероятната причина е грешка при преминаване от едно въже към следващо. По маршрута и преди, и след българина са се спускали други участници в експедицията.

Датата на смъртния акт е същата, в която се случи трагичният инцидент, а установяването на причината за подобна, а и за всяка друга внезапна смърт, както знаем, изисква повече време. Разследване във високата планина, обаче, няма как да бъде направено, а издаването на смъртен акт е от значение за близките на загиналия и за застрахователната компания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пропадна пътят Кричим – Девин, ремонтиран миналата година

Авариен ремонт ще бъде извършен на пътя Кричим – Девин, след като вчера на 93-ия км по третокласния път се активира свлачище. Над 30 метра от подпорната стена в източното платно се е свлякла по склона на река Въча. Пропадналата подпорна стена е изграждана в началото на 60-те години при […]