Пиронкова започна с трудна победа в Маями

NetNews

Цветана Пиронкова започна участието си на тенис турнира в Маями с трудна победа с 2:0 (7:6, 7:6) в квалификациите над американката Катрин Макнали. 119-ата представителка на домакините оказа сериозен отпор на 131-ата в света пловдивчанка и се бореше до последно.

Първият сет започна с пробив за Макнали, но българската успя да я обърне с два за 4:2. Последваха два последователни пробива за американката, която поведе с 6:5 в края на сета, но при следващия гейм Пиронкова също направи пробив (6:6) и стигна до тайбрек, който спечели със 7:0.

Вторият сет мина само с два пробива – за американката при 2:3 и за Пиронкова при 3:5. Българката имаше сериозни проблеми в края, но се добра до тайбрек, спасявайки два сет пойнта на съперничката си за 6:6. Пиронкова отново показа, че е по-стабилна в решаващите разигравания и спечели тайбрека със 7:4.

Мачът беше първи за Пиронкова от началото на февруари, когато отпадна от Australian Open от Су-Вей Сие (5:7, 2:6), а следващият ѝ двубой в Маями ще бъде победителката от срещата Мартина Тревизан и Олга Говорцова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Протестиращи се стягат да блокират пътищата в страната

Протестиращите срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев организират блокада на всички пътища в страната. Планът е това да стане на 27-ми март. Организатор е групата във фейсбук "ПРОТЕСТ 20/21 – ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА" Ето какво съобщават организаторите: На 27-ми март т.г., в Ден 262-ри от […]