Роден национал е на крачка от постигането на голяма цел с клубния си отбор

NetNews

Българският национал Филип Кръстев и Троа са на крачка от голямата си цел – промоция във френската Лига 1. Това стана факт, след като тимът от „Стад де л`Об” спечели с 2:1 гостуването си на Шатору в мач от 36 кръг на Лига 2.

19-годишният Кръстев не беше в групата за двубоя, който тимът му спечели след обрат през второто полувреме. Камерунецът Жозеф М`Боне даде аванс на домакините в 20-ата минута. Флориан Тардио изравни в 51-ата с точно изпълнение на дузпа, а 20 минути по-късно Йоан Тузгар донесе победата на гостите.

Така Троа събра актив от 74 точки и си гарантира класиране в Топ 3 на класирането. Още утре тимът на Лоран Батле може да си осигури промоция в елита. За целта вторият Клермон (66 т. към момента) не трябва да спечели гостуването си на четвъртия Гренобъл. Трети е Тулуза с 62 т., след като загуби с 1:2 като гост на Пари ФК. Тимът, в който играе бившият футболист на Левски Стайн Спиерингс обаче има два мача по-малко.

За Лига 1 се класират първите два тима в класирането. Третият, четвъртия и петият ще играят плейофи с 18-ия от елита, за да определят третия участник в най-силната дивизия в пирамидата на френския футбол.

Троа не е играл в Лига 1 сезон 2017/18, когато завърши на 19-о място. Година по-късно игра в плейофите за промоция, но не успя да се завърне в елита. През миналия сезон пък завърши на четвърто място, но тогава за Лига 1 се класираха само първите два тима и заради пандемията от коронавирус нямаше плейофи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всекидневни тестове вместо карантина на Острова

Във Великобритания всекидневни бързи тестове за Covid-19 може да се превърнат в алтернатива на самоизолирането за хора, които са контактували със заразени с коронавируса. Британското правителство ще стартира от 9 май ново проучване с участието на 40 000 души, които са били в близък контакт със заразени с коронавируса. На […]